Банско

Какво представлява курортът

Банско представлява курортен български град, намиращ се в Югозападна България на 325 м надморска височина. Курортът е населяван от около 9500 души и се намира на 160 км от София. През последните години, Банско е сред най-предпочитаните курорти от много местни и чуждестранни туристи, а голямата му надморска височина задържа снежната покривка, което го прави отличен за любителите на ски спортовете от декември до април.

Лифт зоната и специалната инфраструктура ще направят зимната Ви ваканция неповторима и ще запечатат вечен спомен за невероятната природна гледка, чист въздух и здравословна храна. Всички съоръжения са обезопасени максимално, така че да се избегнат всякакви неволни злополуки с туристите, а специално обучените екипи се грижат това да бъде факт.

През лятото, курортното ни градче също е предпочитана дестинация от много туристи, защото постоянно се строят нови хотели и легова база, предлагаща отлично обслужване, изгодни оферти и неповторима обстановка за релакс и незабравими изживявания. Тук Ви очакват модерни и луксозни ресторанти и механи, за да отпразнувате рождените си дни, юбилеи, сватби и годишнини с подобаваща обстановка и обслужване на високо ниво. 

Особености

Банско притежава някои особености, които са важни за хората, избиращи мястото, където да прекарат зимната и лятната си ваканция. Например: 

  • Ски пистите са с обща дължина от около 75 км, 30% от които са предвидени за начинаещите скиори;
  • Скицентърът е с лифтове, чиято дължина е около 25 км;
  • При липса на снеговалежи се използват специални машини за генерирането на изкуствен такъв;
  • През август, в курортното ни градче всяка година се организира и провежда едноседмичен специален джазфестивал, в който участват различни родни и чуждестранни звезди от джаз сцената.

Тук ще откриете специалисти, играещи ролята на треньори, които с удоволствие ще обърнат внимание на начинаещите скиори и сноубордисти. Напредналите в областта могат да се възползват от 45% от ски терените, докато останалата част е за професионалистите. Ако нямате специална екипировка, не се притеснявайте, тук ще можете да си вземете такава под наем.

Природни условия

Поради голямата си надморска височина, планинските върхове са почти целогодишно заснежени, а подножието на Пирин планина, където всъщност е разположен Банско, е от алпийски тип. На това приказно място са се съхранили вековни гори, реки и езера, където всеки може да отиде на отдих и спокойствие сред девствената природа. Имате избор сред множество лесни и труднопроходими маршрути, от където всъщност идва и другото наименование на Пирин планина, а именно – “Малките Алпи”.

Не пропускайте да се възползвате и Вие, посещавайки едно от най-забележителните ни курортни градчета, с множество атракции и природни феномени, можещи да се видят само тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *