Добринище

Зимният български зимен ски и спа курорт на България Добринище е разположен в Пирин планина на надморска височина от около 810 м. В превод, наименованието му означава – добри неща. Нека видим какво ще ни поднесе курорта ако решим да го посетим, как можем да достигнем до него и климатичните условия за почивка.

Какво ни очаква в Добринище

През 2007 г. тук беше открита огромна ски зона, притежаваща лифт за транспортиране на хората от селото до ски пистите, както и различни допълнителни спомагателни съоръжения. Пистите са с обща дължина от около 40 км. Ски центърът има лифт, свързващ града с хижа Безбог, от където тръгват множество пътеки в различни посоки. Ето и някои маршрути:

  • между хижите Говедарник и Гоце Делчев – дължина 700 м, който е идеален за ски слалом;
  • между хижите Безбог, Говедарник и Гоце Делчев – дължина 3600 м;
  • между хижите Безбог, Тузлата и Гоце Делчев – най-дългият маршрут от 5600 м;
  • между хижите Говедарник и Гоце Делчев е за гигантски слалом с дължина от 1500 м.

Без значение дали сте опитен или начинаещ скиор, Вие имате възможност да избирате, в зависимост от възможностите Ви за спускане, съответната писта. Ако никога не сте стъпвали върху ски, можете да посетите специализираните училища, където опитните треньори ще Ви въведат в това приятно и развлекателно занимание.

Това е не само уникален ски и спа курорт, но и балнеоложка местност със 17 извора, температурата на водата в които е +30-43 °C. Доказано е, че тази вода, идваща от дълбините на природата, има лечебни свойства, въздействайки положително върху широк кръг от заболявания.

Какви са климатичните условия

Климатът тук е умереноконтинентален, с оглед на това, че значително влияние оказват планините и надморската височина от 800 м. През лятото е доста топло, а през зимата студено – тя е продължителна и студена. Често се наблюдават снеговалежи и продължително задържане на снежната покривка.

Къде да отседнем

Тук изборът за настаняване е доста обширен и имате възможност да се настаните в къща за гости, семейни и луксозни хотели. В допълнение, в малките ресторантчета имате възможност да опитате традиционна българска кухня и в прекрасна автентична атмосфера. Също, можете дори да организирате сбирки и малки семейни празненства за пълноценна почивка и прекрасна компания, с която да си подарите незабравими вечерни мигове.

Като цяло обаче, цените са малко по-ниски от тези в съседно Банско например, запазвайки си възможността да се храните здравословно. Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *