Рила

Паничище

Курортното ни селце Паничище ще Ви остави без дъх, благодарение на различните си летни и зимни атракциони, както и на природните си забележителности. Къде се намира и с какво ще Ви изненада ако решите да го посетите, ще разберете от настоящия ни материал, така че продължете с четенето.

Къде се намира Паничище

Намира се в Рила планина и на 10 км югоизточно от град Сапарева Баня, а за нейното достигане е необходимо преодоляването на доста стръмни и с остри завои пътища. Въпреки това, по време на своя път със сигурност ще се натъкнете на красиви природни забележителности, сред които преобладават иглолистните гори. Планината се намира на 1400 м надморска височина и на около 80 км от София.

Какво ни очаква там

В планината условията са подходящи както за зимен, така и за летен туризъм, като през студения сезон имате възможност да практикувате ски спускане и много други спортни занимания. В зависимост от уменията Ви за каране на ски, тук имате отделни терени с различно ниво на трудност за спускане. Предвидени са също и детски писти с обща дължина 200 м, като всяка от тях е със ски влек, а също има и терени за спускане с шейни, чиято дължина достига до 1130 метра.

През лятото, Паничище се превръща в изходен пункт към отделни туристически пешеходни маршрути, защото е в гранична точка с Национален парк “Рила”. От тук е възможно достигането до няколко близки точки, като “Сухото езеро”, Рилските езера, Рилския манастир и т.н. В местността имате възможност да изберете дали искате да отседнете във вила, хижа или хотел, към които е предвиден и спортен център, предлагащ практикуването на различни спортове, като волейбол, футбол и др.

Хижа пионерска, намираща се в близост до местността, е отправна точка за пуснатия през 2009 г. седалков лифт, чиято дължина е 2,2 км. Той ще Ви помогне да преодолеете трудните терени в посока Седемте рилски езера, помагайки Ви да преминете през тях само за 16 минути. Капацитетът му е по около 700 туриста на час.

Характеристики

  • 1400 м надморска височина;
  • предлага условия за зимен и летен туризъм;
  • предлага терени с различна степен на ски умения, включително и детски;
  • ски влек;
  • Паничище е точка за посещение на няколко околни местности, включително Рилския манастир, Седемте рилски езера и т.н;
  • възможности за избор за настаняване – хижи, вили, хотели.

За да изживеете една невероятна лятна или зимна, семейна или индивидуална ваканция с приятели, познати или колеги, не пропускайте да посетите Паничище. Тук както забелязахте Ви очакват множество варианти за да си прекарате почивката по желаният от Вас начин и така, както винаги сте мечтали, защото това е едно от малкото места, предлагащи толкова много възможности за планински туризъм на едно място. Възползвайте се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *