Пършевица

Курортът Пършевица може да Ви предложи множество възможности и атракции за Вашата незабравима почивка, както през зимата, така и през лятото. Нека разберем малко повече подробности относно локацията на местността и с какво ще ни изненада тя.

Как да достигнем до Пършевица

Намира се на връх Кръстанова могила, разположен на 1300 метра надморска височина, в чието съседство пък е връх “Врачански Балкан”. С кола от град Враца е на 25 км и се достига по асфалтиран път. Маршрутът до върха е с трошено-каменна настилка и за това е необходимо да сте оборудвани с подходящи високи планински обувки.

Какво ще ни предложи

Най-забележителна тук е едноименната хижа, общо разполагаща с 43 места за настаняване, които са с различен капацитет от 2 до 5 легла в стая. В същото време, хижата предлага на своите гости ресторант и места за забавление чрез различни игри. Цялата сграда е електрифицирана и оборудвана с всички нужни удобства за пребиваване. Отоплението е локално.

Следващата забележителност в курорта са ски пистите, предлагащи отлични възможности за незабравими моменти и практикуване на любимите зимни спортове, като ски спускане и парапланеризъм. Ако сте любител или не дотам добър скиор, не се притеснявайте, тук има предвидени възможности за спускане от начинаещи и напреднали. Пистата е разположена в местността “Каличина бара”, намираща се на 1300 м. надморска височина. Общата й дължина е 1,5 км с изградена подходяща инфраструктура за ски лифт, чийто капацитет е 300 човека на час.

През лятото, местността е подходяща за къмпингуване, защото има множество равни гористи терени, позволяващи опъването на палатков лагер.

Характеристики

  • намира се на 1300 метра надморска височина и на 25 км от Враца;
  • двуетажна хижа с 43 места за настаняване;
  • предвидени са ски писти с различна степен на трудност;
  • ски пистите са с обща дължина 1,5 км;
  • има ски лифтове за извозване на 300 човека на час.

Какви са предимствата

Както вероятно вече се досещате, местността Пършевица не е сред най-големите и атрактивни наши ски курорти, но пък може да Ви осигури спокойствие, без струпване на множество хора на едно място. Тук имате възможност да прекарате лятната си или зимна ваканция, откъсвайки се от градската и претрупана шумна среда, отсядайки на планинско и спокойно място. В същото време, ще получите всички удобства, както за пребиваване в хижата, така и за забавления на ски пистите и влековете.

Екипите на фирмата, стопанисваща курорта, постоянно се грижат за поддръжката на съоръженията и почистването на пътните терени, така че преминаването по тях да е максимално свободно и достъпно. До местността лесно се достига с автомобил, така че ако търсите тихо и спокойно място с нужните удобства, заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *