Рибарица

За любителите на природния туризъм, бихме искали да представим едно страхотно място за отдих и почивка – Рибарица. Нека видим къде се намира и някои характерни особености на възможностите за релакс, които предлага курортът.

Къде се намира Рибарица

Намира се в западната част на България и е част от обл. Ловеч. Разположена е в низините на Стара планина и по-конкретно в Тетевенския балкан. От София се намира на 122 км, от Тетевен на 12 км, а от Пловдив и Варна съответно на 154 км и 378 км.

Какви забележителности ни очакват

Тук на първо място Ви очаква невероятно очарователна природа и зеленина, която за съжаление все по-малко се среща в градовете. В Рибарица можете да се насладите на отлични планински гледки и растителност, караща сетивата Ви да тръпнат от задоволство. На второ място, ще можете да се порадвате на различни сградни атракции, като Националният парк “Централен Балкан” и близките край него резервати. Тук също ще срещнете множество екопътеки за разходки или велотуризъм. С това обаче, очарованията на Рибарица не свършват.

Друга изключителна забележителност на местността е “Кървавото кладенче”. Тук според историческите данни през 1876 г. е бил предаден и обезглавен великият ни революционер Георги Бенковски, а главата му е била измита именно в това кладенче, от където идва и неговото име. Разбира се, посещавайки Рибарица, няма как да не се изкушите да не опитате местните автентични храни  и домашно приготвена ракия, балканско саламурено сирене и т.н.

В същото време, леговата база е разпръсната из природните местности, а идвайки тук Вие можете да изберете дали да отседнете в хотел, вила или къща за гости. Те ще Ви приветстват със своето гостоприемство и уют, така че да се чувствате комфортно, а почивката Ви да премине по най-добрия начин. Често срещано явление тук е пребиваването на случайни диви животни, като сърни, зайци и елени, които са част от местната природа и атрактивност, така че можете да им се насладите от първо лице.

Особености

  • намира се в областта на Ловеч в Тетевенския балкан;
  • предлага множество природни и исторически забележителности;
  • лесен е за достигане с кола;
  • ще откриете различни местни паметници на културата и свързани с историята обекти.

Ако сте любител на дивата природа, обичате селския туризъм и търсите красиво и уютно място за спокойната си и релаксираща ваканция, заповядайте в Рибарица. От тук няма как да си тръгнете разочаровани, защото има какво да видите и неща, които да завладеят ума и любопитството Ви. Уверете се сами, като дойдете на място, защото няма думи, които да Ви накарат да почувствате това, което ще видите и усетите на място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *