Рила

Боровец

Една от нишите, която може да съживи българската икономика и да подпомогне държавната хазна е именно туризма. Страната ни притежава неповторими природни терени, явления и условия за създаване на страхотни курортни селища и градчета, които да се посещават от местните и чуждестранни туристи. Едно такова място е Боровец.

Как Боровец стана толкова популярен днес

Той се намира в Рила планина и предоставя всички условия за незабравими ваканционни и туристически пътувания. Зимният ни курорт е сред най-старите на Балканите и е открит пръв от цар Фердинанд I, който със семейството си искал да избяга от градската шумотевица и да се уедини на тишина и спокойствие в планината. Постепенно, това място започва да добива популярност сред местната аристокрация. 

Започва и строителството на хотели, ресторанти и модерна легова база, а днес курортът е притегателна сила за много посетите от цял свят. Заедно с модерните и функционални сгради, тук се изгражда и разширява съвременната ски инфраструктура, осигуряваща множество отделни възможности за провеждане на спортни събития и забавления.

Какво ще откриете тук

Към момента, на това приказно природно място, можете да откриете:

  • 24 писти за ски, чиято обща дължина е около 60 км;
  • 35 км дължина на всички писти за ски бягане;
  • изключително добре развита лифт мрежа, способна да обслужва максимум 11 200 туриста на час;
  • предвидени са над 10 специализирани центъра за наемане на екипировки за ски, шейни, както и възможности да оставите на съхранение Ваши собствени екипировки;
  • изградени са скиучилища с придобита вече голяма престижност, разполагащи с над 150 инструктора.

Разбира се, на Ваше разположение още са множество различни хотели и комплекси, предлагащи услуги, както през зимата, така и през лятото. Можете също да се насладите на съвременни и модерни ресторанти и механи за провеждане на различни празненства и семейни събирания с отлична обстановка и първокласно обслужване.

Как да стигнем до курорта

Достигането до Боровец може да стане както с кола или автобус, така и със самолет. Намира се на 73 км от София и 125 км от Пловдив. Автобусната спирка се намира в близост до хотел ELA. Ако сте избрали да пътувате със самолет, което е предпочитан превоз за чуждестранните туристи, местните хотели, при предварителна резервация, предлагат транспортни услуги от летището до съответното място на пребиваване.

Ако искате да се възползвате и Вие от предлаганите атрактивни оферти и условия за незабравима почивка сред природата, потърсете повече информация онлайн на ski-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *