Какви игри да включим при организиране на фирмено парти?

Всички обичат да се забавляват и разпускат с приятели, особено след натоварен ден в работата. Организирането на фирмено парти е хубав повод за събиране и сплотяване на колегите, общуване в по-различна от средата на работното място. Екипът на Травел Мениджмънт ви съветва да спретнете най-забавното фирмено парти, пълно с игри и приятни емоции, за да сплотите колектива.

Как да организирате фирмено парти?

Това са основните неща, за които трябва да се погрижите, когато искате да организирате наистина запомнящ се корпоративен банкет:

  1. Колектив

Първо, изпратете покани за тиймбилдинга до всички от фирмата. Може да са електронни или на хартия, в рими и със закачлив характер. След като ви потвърдят участието си, направете списък.

  1. Място – Ако сте решили да използвате офиса, е хубаво да го преобразите, а не да се чувствате все едно сте в обедна почивка. Украсете с балони, гирлянди, лампички, а за коледно и новогодишно парти сложете елха, подаръци, изкуствен сняг и др. Ако е лято, може да изберете хубаво, слънчево и широко място на открито, в парк, планина или вила с градина, където да пренощувате.
  2. Почерпка – Храната и напитките също трябва да са качествени, вкусни и прясно приготвени. Най-добре поръчайте кетъринг и подберете разнообразно меню, подходящо за всички от фирмата.
  3. Музика – Танците са много сплотяващи и подходящи за хора с общ вкус за музика, така че бъдете сигурни, че е налице качествено озвучаване с колони и устройство за пускане на песни. Убедете се, че на всички им допада изборът и дайте възможност на всеки да отправя музикални поздрави.

Ако пък искате да оставите организацията за фирменото събитие в ръцете на професионалист, се обърнете към парти мениджмънт агенция, която да свърши всичко това вместо вас.

Какви дейности и игри да включите в програмата на фирменото празненство?

Ето няколко идеи за програма и игри, с които да разчупите леда между колегите и да си изкарате хубаво:

  1. Дрескод – Определете тема на фирменото парти и вид облекло – използвайте идеята за провеждане на ролеви игри и се преобразете като колега от фирмата, известна личност, филмов герой. След това ги познавайте и определете награда за най-креативния колега или отбор.
  2. Викторина – Измислете забавни въпроси, свързани с фирмата и колегите – кой идва първи на работа, кой винаги обядва сам, кой носи само дънки. Разделете се на екипи, под формата на състезание. Нека участниците отговарят и според броя на познатите въпроси.
  3. Томбола – Нека всеки си изтегли листче с номерче, цвят или някаква дума. Пригответе малки подаръчета или пък предизвикателства. Съобщете наградите и внесете елемент на изненада, обявявайки печелившите.

Друга подходяща идея за игра, от която може да се възползвате, е разделянето на отбори и провеждане на “Асоциации”, “Истина или предизвикателство”. А защо не и караоке вечер?

Следвайки всички тези съвети, лесно ще създадете празнично настроение и незабравими спомени от фирменото парти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *