Кои са най-евтините имоти в област Варна

Най-евтините квартали

Стойността на жилищата в област Варна се определя предимно от няколко основни фактора – качество и година на строителството, вид на обекта и местоположение. Имотите в квартали с гледка към морето или в близост до центъра, институции и паметници на културата са значително по-скъпи. Поради тези фактори кварталите с най-евтини цени са отдалечените от центъра на града, а именно:

  • Владиславово;
  • Кайсиева градина;
  • Христо Ботев;
  • Аспарухово;
  • Виница.

Апартамент или къща излиза по-изгодно

Най-евтина покупка в област Варна са апартаментите в стандартна жилищна сграда, където няма високи допълнителни разходи за поддръжка. За клиентите, които държат на повече сигурност и съвременен стандарт, добър избор са затворените комплекси ново строителство. При тях често има символична годишна такса, но срещу нея купувачите могат да се възползват от различни удобства като басейн, паркинг, почистване, красиви зелени площи и много други. Самостоятелните къщи са с по-висока цена, но осигуряват повече независимост, лично пространство и уединение. За купувачите, търсещи именно този тип спокойствие, има много къщи на достъпни цени в област Варна, които дори при по-малка първоначална инвестиция с времето могат да бъдат реновирани до отлично състояние.

Открийте дома, който търсите, като разгледате непрекъснато нарастващото портфолио с обяви за имоти в област Варна от SUPER ИМОТИ.

От собственик или агенция

За повече сигурност и спокойствие е препоръчително клиентите да се обръщат към агенция. Ако искаме да закупим или продадем имот без посредник ще си спестим комисиона, но това може да ни струва много повече време и усилия и рискуваме дори юридически проблеми, ако не сме напълно наясно с цялостната процедура. Агенциите активно ще работят да открият купувач или продавач, ще се вслушат и съобразят с изискванията Ви, ще осигурят изрядни юридически услуги и ще направят сключването на сделка удобно, бързо и възможно най-изгодно.

Колко пари да отделим за жилище в област Варна?

Пазарът на имоти в област Варна предлага такива условия, че всеки клиент може да избира уюта, който търси според своя бюджет – от най-евтините, започващи от 15 000 евро до уникални имоти за 100 000 и повече. По последни данни най-евтино и популярно търсене във варненска област е двустаен апартамент в панелен тип строителство, за което клиентите предвиждат среден бюджет от 28 000 евро. При едностайни жилища и студиа най-евтините започват от 15 000 и достигат до 30 000 евро. Търсещите близост до природата и по-висок жизнен стандарт се интересуват от бюджетни решения за живот извън града. В по-малките населени места в област Варна могат да се открият самостоятелни къщи с двор на най-евтини цени, започващи от 15 000 евро. Независимо от размера на бюджета, повечето купувачи държат на функционално разпределение, близост до услуги и удобства, добра комуникация с важните части на града и приятна заобикаляща среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *