Красивите градове на Египет, които трябва да посетим

Искате да се докоснете до екзотиката на ориента и да се потопите в красотата на Египет? Това е място, което може да предложи много на своите посетители – от богата история и автентична култура до интересни забележителности и красиви плажове за водни приключения.

Вижте кои са градовете, които си заслужава да посетите по време на своята почивка в Египет, споделени от Екватор.

Кайро

Столицата на Египет има много какво да ви предложи. Този град се определя като най-големия мегаполис, разположен в Близкия Изток. Една от най-големите забележителности в световен мащаб, която се намира в Кайро, привлича милиони посетители годишно – Пирамидите в Гиза.

Това обаче далеч не е единственото, което си заслужава да видите в града:

  • музеи – на територията на столицата на Египет се откриват музеи с древни артефакти, включващи всички периоди от хилядолетната история. Такива са Египетският музей, този на ислямското изкуство, Коптският и други;
  • кулата – след Пирамидите в Гиза, това е друга забележителност, автентична за Египет и символ за града;
  • камилски пазар – в непосредствена близост до Кайро се разполага и място, където търговците предлагат своите камили.

В допълнение към културните особености, може да се потопите и в тези на местната кухня и по-специално уличната храна. Фул, кошари, таамея и кофта кебап са само част от националните ястия, които да опитате.

Хургада

Това е курортен град, който е известен със своите красиви, чисти и поддържани плажове и забележителни рифове. Разположен на бреговете на Червено море, курортът Хургада съчетава красива гледка, богата култура, модерна инфраструктура и безброй възможности за забавления – уиндсърфинг, риболов, гмуркане с акваланг, нощен живот и други.

Марса Алам

Ако търсите спокойно и екзотично място, където да се отдадете на истинска и заслужена почивка, то селцето Марса Алам е точната дестинация за вас. Въпреки малките си площи и население от 6000 души, Марса Алам е прочут курорт за любителите на водни спортове и морски приключения. Там можете да видите делфини, морски костенурки и спиращи дъха с красотата си коралови рифове.

Шарм ел Шейх

Този известен курорт е разположен на полуостров Синай. Освен красива дестинация, Шарм ел Шейх е административен център, където се провеждат множество конференции за опазване на мира. В комбинация с това, има много какво да предложи на туристите – нощен живот, ресторанти, водни атракции и много забавления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *