Бодрост

Ски-курортът Бодрост ще Ви предложи уникални планински условия за развлечения и отдих сред природата, но къде се намира той и какви забележителности ни е подготвил, ще разберем от поредния ни материал.

Къде се намира ски-курортът Бодрост

Местността е разположена в близост до Благоевград и по-точно на 30 км от града в долната част на Благоевградска Бистрица. Намира се на 1300 м. надморска височина и всъщност представлява изходна точка към Национален парк Рила. Ски-курортът бе открит през не толкова далечната 2009 г. и по точно в края на декември месец. Бодрост се намира на 130 км от Столицата. Курортната местност е в близост до привлекателни за туристите точки, като хижа “Чакалица” и резервата “Парангалица”.

Какво може да ни предложи

Без значение дали искате да карате ски или сноуборд на спокойствие, тук е правилното място за Вас, защото курортната местност е изключително красива, “тиха” и с нужните съоръжения за незабравима ваканция сред природата. Благодарение на отличните си условия за ски туризъм, Рилският ни курорт е притегателна сила както за българските туристи, така и за чуждестранните. 

Благодарение на продължителния зимен сезон от декември месец до април, тук можете да се насладите на 2 км ски писта, ски влек, горна и долна станция съответно 1750 и 1400 м надморска височина. За любителите на ски карането е предвиден и кабинков лифт, а благодарение на ниската натовареност на съоръженията, имате възможност да се отдадете на хобито си по зимните спортове, а именно каране на ски и сноуборд.

В близост до комплекса е разположен невероятен закрит плувен басейн с олимпийски размери и минерална вода, която доказано има множество лечебни свойства. Ако сте от хората, които обичат денем да се отдават на любимите си занимания, а нощем да посещавате увеселителните заведения и дискотеки, можете да отскочите до Благоевград, където ще Ви посрещнат множество различни и модерни нощни заведения.

Какви са характеристиките на комплекса

  • Начална станция на ски влек – 1400 м НВ;
  • Горна станция – 1750 м НВ;
  • Обща дължина на пистата – 2000 м;
  • Разстояние от Пловдив – 260 км;
  • Разстояние от София – 122 км;
  • Разстояние от Благоевград – 25 км.

В случай, че сте любители на ски спортовете и сте в търсене на спокойна и уютна курортна местност и се намирате в близост до Благоевград, непременно посетете ски курорта Бодрост и със сигурност няма да останете разочаровани. Тук Ви очакват невероятни преживявания, емоции и спокойствие за да се насладите на любимите си зимни занимания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *