Ком

Ако Ви е омръзнало от големите и наситено посещавани ски курорти в България и търсите нещо по-спокойно и не толкова претрупано място за зимната си ваканция, заповядайте в ски курорт Ком. Къде се намира той и какво може да ни предложи, нека разберем заедно.

Къде да открием ски комплекс Ком

Той е разположен точно под връх Ком на 15 км от Берковица. Намира се в околностите на Стара планина, където е тишина и спокойствие, благодарение на отдалечения от шумния град район. Леговата база е представена от две едноименни хижи – стара и нова. Последната е оборудвана с до 120 места и се намира на 1506 метра надморска височина. В нея се намира приятен за престой ресторант, кухня и столова.

Старата хижа се намира на 1620 метра надморска височина край местност Покоя, а нейният легови капацитет е значително по-малък от новата хижа – само 28 места. Въпреки това, тя е оборудвана с нужните условия за пребиваване, като външни и вътрешни бани и тоалетни, а в самата сграда са предвидени столова и кухненски бокс.

Какво може да ни предложи курорта

Както вече споменахме, тук Ви очаква голяма тишина, без досадната тълпа от много хора на едно място, където всеки се бута в другия. Тук имате достатъчно пространство за да практикувате любимите си зимни спортни занимания, като каране на ски и сноуборд. А свежият планински чист въздух, околната зимна приказна картина и тишината, ще създадат неповторима атмосфера, да се почувствате на свобода и в хармония с природата. От комплекс Ком разбира се, можете да поемете към различни туристически места, за да разгледате природните забележителности на обекта.

Алпийската и редовно поддържана ски писта е с обща дължина от 1,5 км, а нейното начало започва от връх Малък Ком, който се намира на 1960 метра надморска височина. Пистата също е оборудвана с единичен влек тип “Котва”, както и детски вариант, а общата дължина достига до 800 м. Ако обаче сте любител на екстремните изживявания и искате да получите доза адреналин, то условията за парапланеризъм и скално катерене със сигурност ще задоволят тази Ваша потребност.

Характеристики

  • намира се на 15 км от Берковица;
  • легова база – стара и нова хижа Ком;
  • ски писти с дължина от 1,5 км;
  • ресторанти с приятна обстановка;
  • отправна точка за различни природни забележителности.

Наистина ли си заслужава

Несъмнено, в ски център Ком ще прекарате една незабравима, спокойна и изпълнена с много приятни емоции зимна ваканция. Това е особено вярно, с оглед на липсата на струпване на много хора на едно място и с приятните и уютни заведения и ресторанти в комплекса, както и подходящата легова база за това. Достигането до самата местност е изключително лесно, дори и с автомобил, защото пътищата са асфалтирани и редовно почиствани. Възползвайте се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *