Пампорово

Пампорово е най-южният ни и слънчев курорт от всички останали в България. Местността се намира в Родопите на височина 1650 м. Тук са предвидени всички условия за една незабравима семейна или индивидуална ваканция, както през зимата, така и през лятото. Нека видим какви са условията за почивка и заслужава ли си ваканцията в тази местност.

Какво ни предлага Пампорово

Тук можете да се насладите на модерна и разширяваща се инфраструктура, осигуряваща условия за множество спортни игри и мероприятия.

Очакват Ви още големи и модерни съвременни хотели, където да отседнете със семейството или приятелите, а също и красиви европейски ресторанти и кафенета за по чашка кафе или чай с познати. Имате възможност дори да се насладите на отлично оборудвани клубове и дискотеки за незабравими нощни изживявания.

Какъв е климатът

Климатичните условия в родопския ни курорт са меки, защото той е в близост до Егейско море и поради тази причина, температурите през зимата достигат до около -4 °C, което създава много приятна обстановка, разбира се при подходящото зимно облекло. Като цяло, целогодишно, в Пампорово е слънчево, а ски сезонът започва през декември и завършва в средата на април.

Какво още да очакваме

Планинската местност е не по-малко оборудвана от останалите ни модерни курортни места в България и тук ще откриете всичко необходимо за незабравима почивка на чист въздух и в отлична среда. В Пампорово към момента ще откриете:

  • Курорта се намира на височина от 1650 м;
  • Най-високата точка на спускане е 1,956 м;
  • Общата дължина на пистите е 26 км + 32 км за ски бягане;
  • Най-дългата писта – 4,3 км.

Можете да се възползвате от ски писти с различна степен на трудност, като повечето от тях започват от самия връх на планината. Активността тук е целогодишна, като ежегодно се провеждат различни фестивали и състезания, концерти и научни конференции. Сред атракционите са достъпни варианти за конна езда, различни екскурзии, състезания по мотоциклетизъм и пешеходни турове.

Къде да отседнем

Ще се спрем само на някои от най-добрите хотели в Пампорово, така че да имате представа какво Ви очаква, ако решите да отседнете тук:

  • Хотел Перелик – с капацитет от 200 двойни, тройни и единични стаи, луксозни апартаменти и стаи с балкон. Във всяко помещение Ви очаква всичко необходимо за спокойна и уютна почивка – спално бельо, кърпи, телевизор, радио, климатик и т.н;
  • Хотел Орфей – Четиризвезден хотел с огромен комплекс за 230 гости, разположен на живописно място, намиращ се на пет минути от центъра на града;
  • Апартаменти Гранд Манастири – това е един от най-големите хотелски комплекси в курорта с всички предвидени удобства и условия за комфортна и спокойна почивка в планината. Налични са над 240 стаи за един, двама и повече човека. Достъпни са различни услуги и по лукс апартаменти. Възползвайте се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *