Семково

Обичате да почивате на спокойни и уединени курортни местности, изпълнени с природа и нужните удобства за страхотна ваканция? Заповядайте в Семково! Това не е особено популярен курорт в България, но е изключително красив и атрактивен. С какво, нека разберем заедно.

Как да открием Семково

Представлява красив планински курорт, разположен на 1600 м над морското равнище в близост (на 17 км) от град Белица.  Също, на 1700 м надморско равнище е разположена едноименната хижа, от която се откриват страхотни природни панорамни гледки към Пирин планина.

С какво ще ни изненада

Както вече беше споменато, курортната местност осигурява изключително тиха и спокойна природна среда за семейната или индивидуална почивка сред природата и планинските прелести на балкана. Тук ще бъдете заобиколени от различни върхове и богата иглолистна гора, покрай която преминават четири екопътеки – “Следите на ледника”, “Властелинът на планините”, “Храмът на вечността” и “Очарованието на торфището”. 

Също, около курорта можете да се насладите на множество природни живописни атракции и езера, до достигането на които са предвидени специални маркирани пътеки. Ако сте любител на ски спортовете, тук Ви очакват седем писти за спускане, чиято обща дължина достига 4 км. Те обаче са разположени на отделни места с различна степен на наклона, което ги прави подходящи както за напредналите скиори, така и за начинаещите.

Какъв е климатът

Климатичните условия тук са планинско-средиземноморски, а годишните температурни колебания варират от 7,5 °С до 9,5 °С. През лятото, температурите се променят в диапазона от 18 до 25 °С, като най-топлият месец е август. Отделно, през зимата температурните промени са в границите от -2° С достигайки до -15° С. Характерното за климатът в Семково е това, че снежната покривка е изключително продължителна и тя може да се задържи дори и в диапазона от 130 дни. 

Характеристики

  • намира се на 1600 м над морското равнище и на 17 км от Белица;
  • предлага множество атрактивни природни местности и панорамни планински гледки;
  • чрез специално маркирани пътеки се достига до наблизо разположени хижи и други забележителности;
  • очакват Ви седем ски писти с различна степен на трудност за спускане и обща дължина от 4 км, обслужващи се от осем влека.

Като цяло, тук ще срещнете изключителна природа и отделни нейни забележителности, които могат да бъдат видени само тук и никъде на друго място. Всички маршрути са специално обозначени и маркирани, така че туристите лесно да се ориентират в различните отделни по-малки местности от курорта, а също ще получите страхотни условия за пребиваване и обслужване, така че заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *