Родопи

Цигов Чарк

Ако сте в търсене на уединено курортно местенце, където да практикувате риболовен и планински туризъм с множество исторически и местни забележителности, то задължително посетете Цигов Чарк. Тук ще откриете добре развита туристическа инфраструктура с подходящата легова база и множество атракциони за незабравима ваканция. Нека разберем малко повече.

Как да достигнем до Цигов Чарк

Намира се на 7 км от град Батак и Ракитово, както и на 19 км от Велинград. Пътят до там е асфалтиран и лесен за преодоляване с автомобил или друго моторно превозно средство. 

Какво може да ни предложи

В курортната местност Ви очакват няколко големи и по-малки хотела, както и частни вили, като по-големия процент от леговата база е от типа семейни къщи за гости. Общият капацитет е около 17 000 места. На специално развития пазар се конкурират по-малки и по-големи хранителни и друг тип заведения. Тук ще можете да се възползвате от двете добре оборудвани с всички нужни съоръжения писти, обслужвани от специален влек. 

Както е характерно и за другите курорти от този тип, пистите са приспособени както за начинаещите скиори, така и за напредналите. В близост до тях са предвидени паркинг места и възможности за хранене.

Също, през лятото, язовир Батак дава възможност за практикуване на риболов и разходки с лодки, а също така, планината се оказва привлекателна дестинация за много туристи, благодарение на обширната си борова гора. В Цигов Чарк също можете да видите множество исторически забележителности, а в едноименния град ще срещнете доста исторически музеи, като Църквата “Света Неделя”, храм “Успение Богородично” и т.н.

В град Батак, ежегодно може да станете свидетели на честването на Априлското въстание, което се провежда на 17 май.

Накратко

  • малки и големи хотели от типа къщи за гости;
  • специален пазар с отделни заведения;
  • две ски писти и специално обслужване към тях;
  • атрактивни природни забележителности;
  • практикуване на водни спортове;
  • къмпингуване сред природата;
  • упражняване на различни зимни спортове.

Станете част от местната култура, насладете се на луксозни хотели и спа процедури или къмпингувайте сред природата и язовир Батак. Тук целогодишно ще се насладите на всякакъв вид воден и риболовен спорт, различни атракциони и природни забележителности. Ще получите отлично обслужване в различните места за забавление и отдих, а големият капацитет на леговата база ще Ви позволи да се почувствате свободно и уютно, така че заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *